§1 Ogólne zasady

  1. Akademia JA Sp. z o. o. z siedzibą przy ul. Śląskiej 51b/1a, 81-304 Gdynia,
    zwaną dalej Akademią JA, będąca administratorem Pani/Pana danych
    osobowych, oświadcza, że przetwarza dane osobowe Usługobiorców zgodnie
    z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
    kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
    z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu
    takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz Ustawą
    o ochronie danych osobowych z dnia 24 maja 2018 r. (Dz. U. z 2018., poz.
    1000) oraz że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę
    przetwarzanych danych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych
    objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe
    Usługobiorców przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą
    czy uszkodzeniem.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w zakresie podanym
    przez Panią/Pana za pośrednictwem formularzy zgłoszeniowych i innych form
    kontaktu z Akademią JA w celu realizacji usług świadczonych drogą
    elektroniczną na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO (czynności niezbędne
    do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub
    do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem
    umowy) dochodzenia możliwych roszczeń wobec Usługobiorcy na podstawie
    art. 6 ust. 1 lit. f RODO (realizacja prawnie uzasadnionych interesów
    realizowanych przez administratora) oraz, w razie wyrażenia dodatkowych zgód
    – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO – w zakresie i w celach wskazanych
    w treści tych zgód.
  3. Akademia JA dokłada wysokiej staranności w celu poszanowania danych
    Klientów.
    §2 Rodzaj i cel przetwarzanych danych
  4. Akademia JA zbiera informacje, które dotyczą osób fizycznych dokonujących
    czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z ich działalnością, osób
    fizycznych prowadzących we własnym imieniu działalność gospodarczą lub
    zawodową oraz osób fizycznych reprezentujących osoby prawne lub jednostki
    organizacyjne, które nie są osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje
    zdolność prawną, prowadzące we własnym imieniu działalność gospodarczą
    lub zawodową, zwanych dalej Klientami.
  5. Pani/Pana dane osobowe mogą być ujawnione:

a. podmiotom publicznym uprawnionym na podstawie odrębnych
przepisów, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań,
b. trenerom współpracującym z Akademia JA, w zakresie
przeprowadzenia szkoleń,
c. innym zewnętrznym podmiotom wspierającym Akademię JA
w zakresie usług informatycznych, prawnych, księgowych lub
współpracujących z Akademią JA.

  1. Dane osobowe Klientów są zbierane podczas:

a. Rejestracji konta w Sklepie Internetowym, w celu utworzenia
indywidualnego konta i zarządzania nim (niezbędność

do wykonania umowy o świadczenie usługi konta, art. 6 ust. 1 lit. b
RODO);
b. Składania zamówienia w Sklepie Internetowym, w celu wykonania
umowy sprzedaży (niezbędność do wykonania umowy sprzedaży,
art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
c. Subskrypcji biuletynu informacyjnego zwanego Newsletter, w celu
wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona
drogą elektroniczną (zgoda osoby, której dane dotyczą
na wykonanie umowy o świadczeniu usługi Newsletter, art. 6 ust. 1
lit. a RODO);
d. Przesłania zapytania za pośrednictwem Formularza kontaktowego

  1. Do rejestracji konta w Serwisie Klient podaje:
    – Adres e-mail,
    – Imię i nazwisko,
    – Dane adresowe (kod pocztowy, miejscowość, kraj, ulicę, nr domu /
    mieszkania),
    – Numer telefonu.
  2. Do składania zamówień w Sklepie Internetowym Klient podaje:
    – Adres e-mail
    – Dane adresowe ( kod pocztowy, miejscowość, kraj, ulica z numerem domu /
    mieszkania)
    – Imię i nazwisko
    – Numer telefonu
    – W przypadku Przedsiębiorcy dodatkowo podawane są:
    – Nazwa firmy Przedsiębiorcy,
    – Numer NIP.
  3. Do skorzystania z usługi Newsletter Klient podaje:
    – Adres e-mail.
  4. Do przesłania zapytania za pośrednictwem Formularza kontaktowego:
    – Imię i nazwisko,
    – Adres e-mail,
    – Numer telefonu,
    – Nazwę firmy.
  5. W czasie korzystania z Serwisu mogą być pobierane informacje, takie jak: adres
    IP przypisany do komputera Klienta, adres IP zewnętrzny dostawcy Internetu,
    nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.
    Ponadto od Klienta mogą być gromadzone dane nawigacyjne, informacje
    dotyczące odnośników, linków, z których Klient klika podejmując czynności
    w Serwisie (prawnie uzasadniony interes polegający na ułatwieniu korzystania
    z usług , które są świadczone drogą elektroniczną, art. 6 ust.1 lit. f RODO).
  6. Dane osobowe podane przez Klienta mogą być przetwarzane w celu ustalania,
    dochodzenia i egzekucji roszczeń, jeżeli roszczenia te wynikają ze sposobu,
    w jaki Klient z tych usług korzysta w celu udowodnienia istnienia roszczeń,
    w tym rozmiarów poniesionej szkody (prawnie uzasadniony interes, polegający
    na ustaleniu, dochodzeniu, egzekucji roszczeń oraz na obronie
    przed roszczeniami w postępowaniu sądowym lub przed innymi organami
    państwowymi, art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
    Dane osobowe Klienta są dobrowolnie przez niego przekazywane Akademii JA
    w związku z zawieranymi umowami sprzedaży, świadczonymi usługami
    za pośrednictwem Sklepu Internetowego, z tym zastrzeżeniem, że niepodanie

określonych w formularzach danych uniemożliwia rejestrację, założenie konta,
uniemożliwi złożenie i zrealizowanie zamówienia.
§3 Udostępnianie, powierzanie, lokalizacja danych osobowych,
przechowywanie

  1. Dane osobowe Klienta przekazywane są Dostawcom usług, z których korzysta
    Akademia JA. Dostawcy przetwarzają dane osobowe wyłącznie na polecenie
    Akademii JA. Do Dostawców  Akademii JA należą m.in. usługi księgowe, usługi
    prawne, usługi hostingu, analizujące ruch w Serwisie.
  2. Ponadto Akademia JA korzysta z Dostawców, którzy nie działają na jej
    polecenie natomiast sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych
    osobowych Klientów, są to dostawcy usług płatności elektronicznych, dostawcy
    usług bankowych.
  3. Dostawcy usług mają siedziby w Polsce i w innych krajach Europejskiego
    Obszaru Gospodarczego.
  4. Dane osobowe Klienta będą przetwarzane do czasu wykonania umowy, a także
    po jej zakończeniu w celach związanych z:
    a. dochodzeniem roszczeń w związku z wykonywaniem umowy (tj. co
    o zasady maksymalnie przez okres 10 lat od dnia zakończenia
    wykonania umowy),
    b. wykonaniem obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym
    w szczególności podatkowych i rachunkowych,
    c. archiwizacją dokumentacji związanej z przeprowadzonym kursem.
  5. Dane osobowe Klienta będą przetwarzane dla celów marketingowych: –
    w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody – do czasu trwania
    akcji marketingowych bądź do momentu wycofania zgody; – w przypadku
    przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego celu Akademii JA
    – do czasu trwania akcji marketingowych bądź do momentu wniesienia
    sprzeciwu;
  6. W przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system TPay, dane
    osobowe Klienta przekazywane są spółce Krajowy Integrator Płatności S.A.
    z siedzibą w Poznaniu, w obszarze niezbędnym do realizacji płatności.
  7. Dane nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu lepszej obsługi Klienta,
    analiz statystycznych i ulepszania Serwisu wedle preferencji Klientów
    oraz administrowania Serwisu.
  8. W przypadku subskrypcji biuletynu informacyjnego Newsletter przez Klienta,
    Akademia JA będzie wysyłała wiadomości elektroniczne na adres e-mail, które
    zawierają informacje handlowe o promocjach i nowych produktach w Serwisie.
  9. Akademia JA, w sytuacji, gdy zwróci się do niej uprawniony organ państwowy,
    tj. w szczególności Prokuratura, Policja, Prezes Urzędu Ochrony Danych
    Osobowych, Prezes UOKiK, Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej
    z żądaniem udostępnienia danych osobowych , takie dane udostępni.
    §4 Mechanizm cookies
  10. Serwis używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one
    przez Akademię JA na urządzeniu końcowym osoby odwiedzającej Serwis,
    jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala.
  11. Każda przeglądarka posiada swoje instrukcje dotyczące zarządzania plikami
    cookies.
  12. Instrukcje producentów przeglądarek:
    – Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
    – Internet Explorer: https://support.microsom.com/kb/278835/pl
    – Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl
    – Safari:
 https://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-
    czasu/blokowaniezawartosci/
    – Opera: 
https://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html
  13. Serwis zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. Akademia JA
    nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich
    obowiązujące.
    §5 Prawa osób, których dane dotyczą
  14. Prawo do cofnięcia zgody (art. 7 ust. 3 RODO)

a. Klient ma prawo cofnąć każda zgodę jakiej udzielił Akademii JA,
b. Cofnięcie zgody ma skutek od momentu wycofania zgody,
c. Cofnięcie zgody nie wywołuje skutków prawnych na dane
przetworzone przez Akademię JA przed jej cofnięciem,
d. Cofnięcie zgody może uniemożliwić dalsze korzystanie z usług lub
funkcjonalności usług, które zgodnie z prawem Akademia JA może
świadczyć jedynie za zgodą.

  1. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych (art. 21 RODO )

a. Klient ma prawo wnieść sprzeciw z przyczyn związanych z jego
szczególną sytuacją, wobec przetwarzania jego danych osobowych,
b. Rezygnacja w formie wiadomości e-mail z otrzymywania
komunikatów marketingowych dotyczących produktów lub usług
będzie oznaczać sprzeciw Klienta na przetwarzanie jego danych
osobowych,
c. Jeżeli sprzeciw Klienta okaże się zasadny i Akademia JA nie będzie
miała innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych,
to dane osobowe Klienta zostaną usunięte, te wobec których Klient
wniósł sprzeciw.

  1. Prawo do usunięcia danych, tzw. Prawo do bycia zapomnianym (art. 17 RODO)
    a. Klient ma prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych
    swoich danych osobowych,
    b. Może się to dziać w przypadku, gdy dane osobowe nie są już
    niezbędne do celów w jakich zostały udostępnione, jeżeli Klient
    wycofał zgodę, jeżeli Klient wniósł sprzeciw, jeżeli dane osobowe są
    przetwarzane niezgodnie z prawem, muszą zostać usunięte w celu
    wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie
    Unii lub prawie Polski,
    c. Pomimo żądania usunięcia danych osobowych, w związku
    z wniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, Akademia JA
    może zachować pewne dane osobowe w zakresie, w jakim
    przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony
    roszczeń oraz do wywiązania się z prawnego obowiązku
    wymagającego przetwarzania na mocy prawa Unii lub prawa Polski,
    któremu Akademia JA podlega. Dotyczy to w szczególności danych:
    imię i nazwisko, adres e-mail, a także dodatkowo adresu

zamieszkania, adresu korespondencyjnego, numeru zamówienia,
które to zachowywane są w celu rozpatrywania skarg i roszczeń
związanych z zawartymi umowami sprzedaży i świadczenia usług.

  1. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych (art. 18 RODO)

a. Klient ma prawo do żądania ograniczenia przetwarzania swoich
danych osobowych. Zgłoszenie żądania, do czasu jego rozpatrzenia
uniemożliwia korzystanie  z określonych funkcjonalności lub usług,
z których korzystanie będzie się wiązało z przetwarzaniem danych
objętych żądaniem.

  1. Prawo dostępu do danych ( art. 15 RODO)

a. Klient ma prawo uzyskać od Administratora potwierdzenie,
czy przetwarza dane osobowe, jeśli tak, to ma prawo uzyskać
dostęp do swoich danych osobowych, uzyskać informacje o celach
przetwarzania, może uzyskać kopię swoich danych.

  1. Prawo do sprostowania danych ( art. 16 RODO)

a. Klient ma prawo żądać od Administratora niezwłocznego
sprostowania swoich danych osobowych, które są nieprawidłowe,
uzupełnienia swoich danych osobowych, jeśli są niekompletne.

  1. Prawo do przenoszenia danych ( art. 20 RODO)

a. Klient ma prawo otrzymać swoje dane osobowe, które dostarczył
Administratorowi, a następnie przesłać je do innego, wybranego
przez siebie administratora danych osobowych. Klient może żądać
przesłania przez Administratora swoich danych osobowych innemu
administratorowi, jeśli jest to możliwe technicznie.

  1. W sytuacji wystąpienia przez Klienta z uprawnieniem wynikającym
    z powyższych praw, Akademia JA spełnia żądanie albo odmawia jego
    spełnienie niezwłocznie, nie później jednak niż w ciągu miesiąca po jego
    otrzymaniu, chyba że charakter żądania lub liczbę żądań, Akademia JA
    nie będzie mogła spełnić w ciągu miesiąca, to spełni je w ciągu kolejnych
    dwóch miesięcy, o czym poinformuje Klienta o zamierzonym przedłużeniu
    terminu.
  2. Klient ma prawo zgłaszać do Administratora skargi, zapytania i wnioski
    dotyczące przetwarzania jego danych osobowych.
  3. Jeśli Klient uzna, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO,
    przysługuje mu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych
    Osobowych.
    §6 Bezpieczeństwo hasła
  4. Akademia JA zapewnia Klientom bezpieczne i szyfrowane połączenie podczas
    przesyłania danych osobowych oraz podczas logowania do Konta Klienta
    w Serwisie. Akademia JA stosuje certyfikat SSL wystawiony przez czołową
    firmę w zakresie bezpieczeństwa i szyfrowania przesyłanych danych.
  5. W sytuacji, gdy Klient posiadający konto utraci hasło dostępu do niego,  to
    Serwis umożliwia wygenerowanie nowego hasła.
  6. Akademia JA nie wysyła przypomnienia hasła.
  7. Akademia JA nigdy nie wysyła żadnej korespondencji z prośbą o podanie
    danych do logowania, a w szczególności hasła dostępu.
    §7 Zmiana Polityki prywatności
  8. Polityka Prywatności może ulec zmianie.
  9. Klient zostanie poinformowany o zmianach z wyprzedzeniem 7 dni o mających
    nastąpić zmianach.
  10. Pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kontaktować się poprzez
    adres e-mail: polityka@akademia-ja.pl
  11. Data wejścia w życie: 25.05.2018 r.
Numery telefonu

+48 516 195 701

Email
Adres

ul. Śląska 51B/1A

81-304 Gdynia

Dane firmy

Akademia JA Sp. z o.o.
NIP 586-231-76-31
REGON 367232447
KRS 0000676439

Wysokość kapitału zakładowego 20000 zł
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku,
VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru

Sądowego
Numer rachunku:

48 1140 2004 0000 3702 7686 5577

Copyright @ 2022 Akademia JA